WhatsApp: Schimbarea SECRETA si PERICULOASA pentru Telefoane

WhatsApp are o decizie extrem de importanta impusa, aceasta aducand o schimbare secreta, dar foarte periculoasa pentru toti utilizatorii de telefoane.

WhatsApp selectare

WhatsApp are facuta o schimbare secreta si foarte periculoasa pentru telefoanele utilizatorilor din intreaga lume, totul fiind gandit fara ca oamenii sa poata avea vreo optiune in ceea ce se intampla. WhatsApp, dupa cum v-am spus deja inca din cursul zilei de ieri, are pregatita de catre compania Facebook o schimbare foarte importanta care ii va viza pe utilizatorii din toata lumea, iar ea va impune transmiterea de coduri de verificare prin intermediul sau.

WhatsApp va fi folosita atat de catre Facebook, cat si de catre Instagram pentru a se trimite coduri de verificare cu privire la logarea in ambele platforme, asta in locul SMS-urilor. Facebook si Instagram au implementate sisteme de autentificare in 2 pasi pentru a proteja conturile utilizatorilor, iar asta implica trimiterea prin SMS a unui cod care sa faciliteze logarea in cont, insa WhatsApp urmeaza sa fie folosita in viitor in locul clasicelor SMS-uri pentru primirea codurilor.

WhatsApp: Schimbarea SECRETA si PERICULOASA pentru Telefoane

WhatsApp a fost gandita de la bun inceput de catre creatorii sai ca o solutie pentru inlocuirea SMS-urilor, insa in aceasta situatie vorbim despre un pericol serios pe care il aduce schimbarea Facebook. Mai exact, daca un hacker reuseste sa fure contul WhatsApp al unui utilizator, el va putea fura inclusiv conturile Facebook si Instagram pentru ca el va primi codurile de verificare necesare logarii in acele conturi, asta pentru ca ele nu vor mai fi trimise prin SMS, ci prin platforma de mesagerie.

WhatsApp are de ceva vreme o problema serioasa cu furtul de conturi, iar aceasta schimbare impusa de Facebook va complica si mai mult lucrurile pentru ca furtul conturilor Facebook si Instagram va deveni mult mai usoara. Ar fi ideal daca pentru sistemul de autentificare in 2 pasi vor fi oferite si optiuni pentru a alege daca acel cod e trimis prin SMS, sau WhatsApp, dar alegerea platformei de mesagerie ar fi o idee proasta.

WhatsApp e folosita deja de unele companii pentru inlocuirea sistemului SMS pentru trimiterea de coduri de verificare, insa aceasta nu e tocmai o idee chiar atat de buna pentru securizarea conturilor.