DIGI Romania: ALERTA privind PERICOLUL Serios pentru Clienti

DIGI Romania a emis o alerta foarte importanta cu privire la un pericol serios pentru milioane de clienti din toata Romania, iata ce trebuie sa stii.

DIGI Romania sondaj

DIGI Romania, unul dintre gigantii furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania, are milioane dintre clienti din toata tara alertati in legatura cu o problema extrem de serioasa care afecteaza multa lume. Mai exact, cei de la CERT-RO, agentie guvernamentala specializata in securitate informatica, au dezvaluit un nou tip de atac care se foloseste de imaginea DIGI Romania, acesta fiind doar unul dintr-o serie foarte lunga descoperite pana acum.

DIGI Romania are imaginea folosita in cadrul unui nou atac de tip phishing care este gandit sub forma unui sondaj online care i-ar premia pe clientii care aleg sa ofere informatii in cadrul sau. Hackerii care au creat acest atac de tip phishing folosindu-se de imaginea DIGI Romania spun ca ofera gratuit telefoane Samsung GALAXY S20, iPhone 12, Samsung GALAXY S9 pentru clientii care aleg sa furnizeze informatiile cerute de catre formularul sondajului.

DIGI Romania: ALERTA privind PERICOLUL Serios pentru Clienti

DIGI Romania a emis in trecut diverse alerte cu privire la atacurile de acest gen care au loc in Romania, astfel ca toti oamenii ar trebui sa fie foarte atenti la ceea ce se distribuie pe internet, si unde ajung. Sondajele de acest gen au doar scopul de a folosi imaginea unor companii importante, ca DIGI Romania, pentru a le fura oamenilor datele personale, datele cardurilor, si nu doar atat, promitandu-le in schimb premii care nu vor ajunge vreodata la ei.

DIGI Romania nu are ce sa faca in aceste situatii decat sa ii avertizeze pe utilizatori in legatura cu faptul ca trebuie sa fie foarte atenti, si sa nu cada in plasa unor atacuri de acest tip. Dincolo de asta, CERT-RO spune ca unele dintre paginile web folosite ca parte a acestui atac au fost blocate, in timp ce altele care inca mai folosesc imaginea DIGI Romania au ramas active si trebuie sa fim extrem de atenti sa nu ne oferim datele personale vreodata.

DIGI Romania nu le cere clientilor sa furnizeze date de acest gen prin intermediul website-urilor dubioase, iar singurele locuri in care exista informatii despre concursurile sale sunt pagina sa de Facebook, si website-ul.