Huawei: Anuntul INCREDIBIL pe care Lumea il Credea IMPOSIBIL

Huawei a facut un anunt incredibil pe care nimeni nu il credea posibil, insa compania chinezeasca pare sa fi reusit imposibilul in contextul global.

huawei mercedes

Huawei este unul dintre cei mai mari producatori de dispozitive electronice, din intreaga lume, dupa cum cel mai probabil deja stiati de ceva vreme, iar astazi vorbim despre o situatie pe care putini o credeau posibila. Mai exact, cei de la Huawei au intrat intr-un parteneriat complet neasteptat cu cei de la Mercedes Benz, si vor avea sistemul Huawei for Car integrat in generatia 2021 a modelelor S Class, varful de gama pe care producatorul german il vinde la preturi ce pornesc de la 100.000 de euro.

Huawei a reusit sa incheie un parteneriat complet neasteptat cu cei de la Mercedes pentru implementarea Huawei for Car in masinile producatorului german, insa se pare ca totul vizeaza doar China. Mercedes are un sistem de operare propriu pe care-l integreaza in masinile sale, iar ceea ce ofera Huawei este o alternativa pentru Android Auto si Apple CarPlay, insa doar in China s-ar fi simtit lumea in siguranta cu un asemenea software integrat in masina.

Huawei: Anuntul INCREDIBIL pe care Lumea il Credea IMPOSIBIL

Huawei mercedes s class

Huawei a cautat alternative dupa ce SUA a decis sa-i impuna sanctiuni care i-au blocat efectiv capacitatea de a fabrica telefoane mobile de ultima generatie, iar Huawei for Car e una dintre ele. Parteneriatul cu Mercedes reprezinta un prim pas urias facut de catre Huawei in piata auto, mai ales ca software-ul sau va fi integrat in masinile de lux ale producatorului, deci vorbim despre o realizare care nu parea posibila in contextul actual.

Huawei ar fi discutat cu mai multi producatori de masini inainte sa ia decizia de a colabora cu cei de la Mercedes pentru implementarea acestui software in masinile sale, asa ca altii probabil au refuzat parteneriatul. Oricum colaborarea dintre Huawei si orice producator poate viza doar China pentru ca in urma scandalurilor privind siguranta datelor din telefoane, e greu de spus cine s-ar simti in siguranta cu Huawei for Car controland functii ale masinii sale.

Huawei va incerca mai mult ca sigur sa se foloseasca de acest parteneriat pentru a-si extinde colaborarile si cu alti producatori auto, insa ramane de vazut cam ce fel de succes ar putea inregistra.