Nelu Tataru: Romanii ar Trebui sa se Vaccineze in Farmacii

Nelu Tataru testare vaccinare farmacii

Nelu Tataru, fostul ministru al Sanatatii, actual parlamentar, vine cu o idee care in afara Romaniei s-a dovedit a fi pusa in aplicare destul de bine, mai exact ca farmaciile sa fie centre pentrut estare impotriva Coronavirus, dar si vaccinare, ceva care ar degreva serios sistemul medical.

Nelu Tataru spune ca testarea in farmacii elimina greselile facute in procesarea de teste rapide pentru Coronavirus, iar asta pentru ca oamenii fara pregatire medicala ar putea face incorect testul si nu ar descoperi daca sunt intr-adevar infectati.

“Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia.

În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației.