Planeta Venus: Anunt Nou NASA Privind un Fenomen IMPORTANT

Planeta Venus este vizata de un nou anunt al NASA care vorbeste despre un fenomen special care are loc in sistemul solar, iata ce a declarat agentia.

Planeta Venus superior

Planeta Venus este in centrul unui anunt al NASA din nou, iar asta pentru ca un fenomen special urmeaza sa aiba loc in cursul urmatoarelor saptamani, si vorbim despre ceva care se intampla cu o exactitate constanta. Cei de la NASA spun ca in data de 26 martie planeta Venus va trece printr-un fenomen numit conjunctia superioara, adica va trece prin spatele soarelui in orbita sa obisnuita din sistemul solar, dar asta nu o va face invizibila pentru Pamant.

Planeta Venus se invarte in jurul soarelui in fiecare an, iar in baza conjunctiei superioare, aceasta nu mai urmeaza sa fie vizibila in zorii zilei, ci la apus, totul pentru ca orbita sa o duce in pozitii diferite in raport cu soarele si Pamantul. Fenomenul acesta special prin care trece planeta Venus se intampla in fiecare an in sistemul solar, dar chiar si asa, vorbim despre ceva ce nu este vizibil in chiar fiecare zi, asa ca NASA il aduce in discutie pentru observatori.

Planeta Venus: Anunt Nou NASA Privind un Fenomen IMPORTANT

Planeta Venus a fost in ultimele luni vizibila in diverse puncte pe cer in apropiere de diverse planete, insa acum va ajunge in partea “indepartata” a soarelui pentru calatoria sa obisnuita. NASA spune ca separat de faptul ca planeta Venus isi va schimba momentul aparitiei pe cer, nu se va intampla nimic altceva important, astfel ca e bine sa stiti acest lucru daca urmariti cu mare atentie ceea ce se intampla in sistemul solar, mai ales ca exista destule evenimente.

“Vineri dimineață, 26 martie 2021, planeta Venus va trece pe partea îndepărtată a Soarelui, așa cum se vede de pe Pământ, numită conjuncție superioară. Deoarece Venus orbitează în interiorul orbitei Pământului, Venus se va deplasa de la cerul dimineții la cel de seară. Venus va începe să iasă din strălucirea amurgului la orizontul vestic după aproximativ 23 aprilie 2021.”

Planeta Venus trece prin diverse conjunctii in fiecare an, insa aceasta e una dintre cele doua care are loc doar cu soarele, conform celor de la NASA, cele cu alte planete avand o alta importanta. O data la cativa ani, zeci, sau sute, de ani planeta Venus trece prin conjunctii si cu diverse planete din sistemul solar, astfel ca vorbim despre evenimente si mai importante care sunt legate de acest corp cosmic important pentru omenire, dar si sistemul solar.

Planeta Venus ramane totusi o mare necunoscuta pentru omenire din cauza faptului ca nu poate fi explorata asa cum trebuie, acest lucru avand la baza temperaturile foarte ridicate care se inregistreaza pe suprafata sa.