Decizia de la Guvernul Romaniei pentru Romanii din TOATA Tara

0

Decizia Guvernul Romaniei vaccinare

Guvernul Romaniei a emis astazi un anunt de ultima ora pentru romani din toata tara, iar asta pentru ca incepand din cursul zilei de 27 februarie urmeaza sa fie disponibile pentru ei noi locuri la vaccinare cu dozele de la Pfizer/BioNTech, 156.000 de locuri fiind oferite.

Guvernul Romaniei spune ca se vor deschide 130 de cabinete noi pe langa cele care erau deja disponibile, iar perioada de programare disponibila pentru romani este de 20 de zile, astfel ca aveti timp destul la dispozitie pentru a va vaccina impotriva Coronavirus.

“156.000 de locuri disponibile la vaccinare.

Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare.”

a