Guvernul Romaniei: Anunt privind Initierea Vaccinarii in Etapa a 3-a

Guvernul Romaniei vaccinare etapa 3 cand incepe

Guvernul Romaniei a decis in sfarsit cum urmeaza sa se faca vaccinarea in etapa a 3-a pentru populatia generala a Romaniei, astfel ca stim in sfarsit cum se vor desfasura lucrurile, si ce vom putea face pentru a putea fi intr-un final imunizati.

Guvernul Romaniei spune, prin presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, faptul ca pe 15 martie vor fi deschise listele de asteptare pentru programare in vederea vaccinarii cu dozele de vaccin disponibile in Romania, iar in baza acestor liste se vor face si programarile propriu-zise pentru imunizare.

“Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate.

După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi.”