Planeta Marte: VIDEO ULUITOR al NASA, ce NU a Vazut Omenirea

Planeta Marte este subiectul unui video uluitor publicat de catre NASA, iata ce nu a mai vazut omenirea pana in momentul de fata, cat de important este.

Planeta Marte a fost in ultima perioada in centrul unor evenimente extrem de importante dupa ce NASA a reusit ceva ce nicio alta agentie spatiala din istorie nu a reusit pana acum, sa duca in elicopter pe corpul cosmic. Vorbim despre o aterizare foarte grea facuta de catre planeta Marte pentru noul sau robot Perseverance pe planeta, iar asta pentru ca totul a fost incercat intr-o zona in care nu a mai aterizat ceva similar, si totul a fost facut automat.

Planeta Marte este atat de departe de Pamant incat nava spatiala care continea robotul trimis de catre NASA a fost nevoita sa intre in atmosfera singura, si sa duca robotul in siguranta pe suprafata. Totul a fost facut in mod automat de catre cei de la NASA, si a decurs fara probleme, astfle ca acum avem parte de un clip video care ne arata ceea ce a vazut agentia spatiala americana in legatura cu indeplinirea misiunii sale pentru planeta Marte.

Planeta Marte: VIDEO ULUITOR al NASA, ce NU a Vazut Omenirea

Planeta Marte gazduieste robotul Perseverance de ceva vreme deja, si e de asteptat ca NASA sa poata duna foarte multe informatii de acolo multumita acestui robot cu elicopterul sau. Deocamdata NASA nu a pornit aceasta drona pentru a explora mai mult din suprafata de pe planeta Marte, dar e de asteptat sa o faca in curand, si sa ne ofere inclusiv clipuri video care sa ne prezinte tot ceea ce inregistreaza de acolo in cadrul misiunii istorice.

“Misiunea NASA 2020 de Perseveranță a capturat imagini palpitante ale aterizării rover-ului său în craterul Jezero al lui Marte pe 18 februarie 2021. Imaginile reale din acest videoclip au fost surprinse de mai multe camere care fac parte din suita de intrare, coborâre și aterizare a roverului. Vizualizările includ o cameră care privește în jos de la etapa de coborâre a navei spațiale (un fel de pachet cu jet de rachetă care ajută la zborul rover-ului către locul de aterizare), o cameră de pe rover care se uită în sus la etapa de coborâre, o cameră în partea de sus a aeroshell-ul (o capsulă care protejează roverul) privind în sus la parașuta respectivă și o cameră de pe fundul roverului care privește în jos spre suprafața marțiană. Sunetul încorporat în videoclip provine din apelurile de control al misiunii în timpul intrării, coborârii și aterizării.”

Planeta Marte gazduieste si un alt robot al NASA, unul care s-a chinuit sa preia probe din sol, dar nu a reusit, astfel ca acum agentia spatiala americana spera sa se poata folosi de noul sau robot pentru asta. Aceste noi probe urmeaza deasemenea sa fie transportate pe Pamant de catre agentia spatiala americana, si vorbim despre un proces foarte complicat, care totusi va fi cel mai probabil dus la indeplinire fara probleme de americani.

Planeta Marte inca are foarte multe secrete care n-au fost dezvaluite, si nimeni nustie daca toate vor fi vreodata dezvaluite pentru noi, dar e clar ca se doreste acest lucru.