ATENTIONARE de la Ministerul Sanatatii privind Reinfectarea cu Coronavirus

ATENTIONARE Ministerul Sanatatii Reinfectare coronavirus

Ministerul Sanatatii a emis o atentionare extrem de importanta pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca acum ne spune ceva de care multi se temeau, dar ceva care este foarte important, in final, mai exact ca reinfectarea cu noul Coronavirus este posibila.

Ministerul Sanatatii preia informatii de la americani pentru a ne oferi aceste detalii, insa realitatea este ca si in Romania au existat destule cazuri de reinfectare cu noul Coronavirus in randul oamenilor, asa ca nu vorbim despre ceva care nu a mai fost intalnit pana acum.

“Dacă am făcut deja COVID-19, mă mai pot reinfecta?
Da. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolii din SUA (CDC), reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă, deși cazurile sunt rare.
Un studiu realizat de către agenția guvernamentală Public Health England (UK) în perioada iunie-noiembrie 2020, în rândul angajaților din sistemul de sănătate, arată că anticorpii rezultați în urma bolii oferă protecție, scăzând riscul de reinfectare cu 83%, pentru o perioadă de cel puțin 5 luni. Din eșantionul de 20.000 de persoane, doar 44 au reprezentat cazuri posibile/probabile de reinfectare.
Organizația Mondială a Sănătății precizează că rapoartele preliminare din Africa de Sud arată faptul că și cei care au fost anterior infectați cu coronavirus se pot reinfecta cu tulpinile noi ale virusului. Cu toate acestea, încă se mai fac investigații cu privire la aceste reinfectări, pentru a detecta dacă sunt mai frecvente decât reinfectările cu tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.
De aceea, Ministerul Sănătății și organizațiile internaționale recomandă în continuare atât respectarea regulilor de distanțare și igienă, cât și vaccinarea împotriva COVID-19.”