Guvernul Romaniei: Vaccinul AstraZeneca are mai Multe Reactii Adverse

0

Guvernul Romaniei Vaccinul AstraZeneca are mai Multe Reactii Adverse

Guvernul Romaniei, prin presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, a dezvaluit faptul ca vaccinul AstraZeneca impotriva Coronavirus are mai multe reactii adverse decat cele de la Pfizer BioNTech si Moderna din cauza modului in care a fost creat pentru oameni.

Guvernul Romaniei ne spune ca acest vaccin bazat pe vector viral are mai multe reactii adverse pentru ca, in general, vaccinurile de acest gen genereaza mai multe reactii adverse decatcele bazate pe ARN, asa ca stiti la ce sa va asteptati.

“Aşa este. Aş vrea să precizez, în schimb, că nu sunt reacţii mai severe, sunt doar mai frecvente şi depinde de tipul vaccinului. Reamintesc că vaccinul de la compania AstraZeneca este un vaccin bazat pe vector viral, este un vaccin mai reactogen, în mod deosebit la persoanele tinere comparativ cu persoanele cu vârsta de peste 60-65 de ani.

Frecvenţa reacţiilor adverse este mai rară după doza a doua, iar aceste vaccinuri pe bază de vector viral induc o reacţie din partea organismului, o reacţie imunologică atât faţă de antigenul din vaccin, cât şi faţă de vector, practic faţă de acel tip de adenovirus slăbit care reprezintă vehiculul prin care celula primeşte informaţia genetică necesară sintezei proteinei S. Deci este o particularitate care ţine de tipul de vaccin.”