ATENTIE! Ministerul Sanatatii Emite un Anunt IMPORTANT pentru Romani

0

ATENTIE Ministerul Sanatatii masca sport

Ministerul Sanatatii a emis in cursul acestei zile un foarte important anunt pentru toti romanii din toata tara, unul care face referire la faptul ca oamenii ar trebui sa poarte masti atunci cand fac sport in interiorul cladirilor, iar asta deoarece raspandirea Coronavirus e mai intensa.

Ministerul Sanatatii vine cu aceasta recomandare dupa ce Ministerul Educatiei a cerut ca la orele de sport din scoli sa nu fie impusa purtarea mastii de protectie, insa aceasta cerere nu a fost aprobata de catre expertii din sanatate, asa ca nu se va aplica.

“Ministerul Sănătății susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior.
Activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.
Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătății:
– incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic;
– creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:
– 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
– 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
– 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021;
– numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.
De asemenea, trebuie subliniate următoarele aspecte:
– în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;
– măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare;
– mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.”