Telekom: Anuntul care SURPRINDE Total, NIMENI Nu se Astepta

Telekom a facut in mod oficial un anunt care a surprins pe toata lumea, iar asta pentru ca nimeni nu se astepta la o asemenea veste in Romania.

Telekom ultimul

Telekom ramane pentru cateva luni cel mai mare grup de telecomunicatii din toata Romania, iar asta pentru ca vanzarea diviziei sale de servicii fixe catre Orange nu va avea loc pana cel mai devreme in T2 2021. Intre timp, cei de la Telekom si-au anuntat rezultatele financiare pentru T1 2021, si au dezvaluit o foarte importanta schimbare pentru piata de telecomunicatii din Romania, una la care probabil ca putini oameni se asteptau in momentul de fata in tara.

Telekom a dezvaluit ca numarul de clienti de servicii mobile a scazut in anul 2020 la 3.643 milioane de clienti, de la 4.04 milioane de clienti la final de an 2019, si asta in ciuda faptului ca a atras prin portare cam 236.000 de clienti. Avand in vedere ca portarile au acoperit pierderile, in realitate peste 600.000 de clienti ai Telekom au renuntat la serviciile de telefonie mobila, iar undeva pe la 236.000 au venit din alte retele pentru a compensa pierderea aceasta.

Telekom: Anuntul care SURPRINDE Total, NIMENI Nu se Astepta

Telekom ultimul romania

Telekom a pierdut un numar foarte mare de clienti in 2020, si acesta este al treilea, daca nu ma insel, an la rand in care se intampla acest lucru pentru operatorul de telecomunicatii, cateva milioane de clienti plecand din retea. Portarile din acesti ani au insumat undeva pe la aproximativ 700.000 de clienti intrati in retea, astfel ca Telekom a acoperit intr-o masura reducerea bazei de clienti, dar chiar si asa, vorbim in continuare despre o problema serioasa.

Telekom a pierdut atat de multi clienti incat acum este aproximativ la egal cu DIGI Mobil in ceea ce priveste baza de clienti din Romania, operatorul detinut de RCS & RDS raportand 3.7 milioane de clienti la final de 2020. Diferentele sunt desigur foarte mici intre cele doua companii, dar e interesant de unde a plecat Telekom, si unde ajunge, iar asta desi are “in spate” un foarte important grup german care ii sustine afacerile din Romania.

Telekom va ramane in Romania un furnizor exclusiv de servicii de telecomunicatii mobile, insa avand in vedere ritmul in care pleaca ai sai clienti, ramane de vazut cum se va descurca in fata DIGI Mobil.