Guvernul Romaniei: Vaccinul AstraZeneca va fi Aprobat si pentru Varstele de peste 65 de ani

Guvernul Romaniei vaccin AstraZeneca aprobat 65 ani

Guvernul Romaniei urmeaza sa aprobe folosirea vaccinului AstraZeneca, impotriva Coronavirus, pentru imunizarea persoanelor care au varste mai mari de 65 de ani, conform coordonatorului CNCAV, Valeriu Gheorghita, ceea ce reprezinta o veste extrem de buna.

Guvernul Romaniei a aprobat initial folosirea acestui vaccin exclusiv pentru persoanele cu varste de pana la 55 de ani, insa la nivel european se decide aprobarea sa si pentru varste mai mari, astfel ca inclusiv in Romania va fi folosit pentru imunizarea celor care fac parte din aceasta categorie.

“Pentru vaccinul de la AstraZeneca, săptămâna aceasta, chiar mâine (luni – n.r.), vom decide dacă ridicăm sau nu limita de vârstă. Vom avea o întrunire atât la nivelul Comitetului Naţional, vom avea şi punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, iar de mâine vom anunţa oficial care va fi decizia faţă de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca.

Această decizie se va lua în baza datelor ştiinţifice, şi nu dintr-un cu totul alt motiv. Nu aş vrea să se lase înţeles faptul că limităm sau ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”