Guvernul Romaniei: Decizie de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Romani!

Guvernul Romaniei vaccinare etapa 3 deschidere

Guvernul Romaniei a anuntat o decizie de ultima ora pentru milioane de romani din toata tara, primul-ministru Florin Citu dezvaluind in mod oficial faptul ca in zonele cu multe cazuri de Coronavirus va fi permisa vaccinarea persoanelor din categoria a 3-a daca cele din prima si a doua nu vor.

Guvernul Romaniei ia in sfarsit o decizie foarte buna din acest punct de vedere, iar asta pentru ca exista multi oameni care fac parte din categoria a 3-a si vor sa se vaccineze, dar nu pot, si e bine ca se accelereaza deschiderea etapei a 3-a de vaccinare in Romania.

“În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie. Țineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm.

Am cerut ca zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zone care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri şi sunt locuri libere să se permită măcar în aceste zone şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt care sunt în etapa I şi etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea, de la Ministerul Sănătăţii, mai multă atenţie şi atunci când avem locuri libere putem să-i lăsăm şi pe ceilalţi să se vaccineze.”