Facebook a Lansat o Noua Aplicatie numita Instagram Lite

Facebook Instagram Lite

Facebook, compania care detine cea mai mare retea de socializare, cea mai mare platforma de mesagerie, si alte cateva platforme uriase, a anuntat in mod oficial lansarea Instagram Lite, o aplicatie dedicata tarilor aflate in curs de dezvoltare, unde internetul nu e tocmai grozav.

Facebook a lansat Instagram Lite ca o solutie pentru cei care au conexiuni foarte slabe la internet de a folosi platforma sa, aplicatia fiind o versiune substantial comprimata a versiunii oficiale, totul multumita mutarii multor elemente interne in serverele Instagram.

Facebook nu e la prima aplicatie Lite, ele fiind gandite in principal pentru Africa, acolo unde internetul e disponibil in foarte putine zone, si cu viteze extrem de slabe, aceste tipuri de aplicatii ajutand oamenii sa acceseze platformele online chiar si in aceste conditii.

Facebook Instagram Lite lansare

“Această nouă aplicație pentru Android este concepută pentru a oferi oamenilor care trăiesc în comunități rurale și îndepărtate o experiență Instagram de înaltă calitate folosind date minime. Echipele noastre construiesc aceste versiuni ușoare ale aplicațiilor noastre pentru persoanele cu conectivitate redusă sau planuri de date limitate, deoarece premisa noastră de bază este să nu lăsăm pe nimeni în urmă.

Am vrut ca experiența Instagram să rămână rapidă, de înaltă calitate și de încredere, indiferent de dispozitiv, platformă și rețea.”