Ministerul Sanatatii: Vaccinurile contra Coronavirus nu contin substante toxice

Ministerul Sanatatii Vaccinuri Coronavirus substante toxice

Ministerul Sanatatii vorbeste astazi despre o problema care a ajuns in atentia oamenilor din toata tara dupa ce multe informatii false cu privire la vaccinuri au fost distribuite pe retelele de socializare, unele afirmand ca in seruri exista si substante toxice.

Ministerul Sanatatii spune ca nu exista substante toxice in vaccinurile impotriva Coronavirus care sunt administrate in Romania, si peste tot in lume, astfel ca oamenii nu ar trebui sa isi faca griji din acest punct de vedere in aceasta perioada.

„Vaccinul conține substanțe toxice?
Nu, niciunul dintre vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice.
Componenta principală a vaccinurilor PfizerBioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici. În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.
Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele 3 vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare.
Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele 3 vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.
Printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc. Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase.”