DIGI Mobil: Ce a Oprit si Impactul pentru Clientii Romani

DIGI Mobil a decis de ceva vreme sa opreasca ceva ce este foarte benefic pentru clientii din toata Romania, iata ce impact are decizia pentru noi.

DIGI Mobil oprit

DIGI Mobil este al treilea cel mai mare operator de telecomunicatii de anul acesta, reusind sa depaseasca cu foarte putin Telekom, o realizare impresionanta din foarte multe puncte de vedere. DIGI Mobil a avut un an 2020 foarte activ, in ciuda pandemiei de Coronavirus, operatorul de telecomunicatii reusind sa isi creasca acoperirea in tara noastra la peste 98%, indeplinind obligatiile pe care si le-a asumat cand a preluat licentele 3G si 4G.

DIGI Mobil se apropie totusi si de o alta zi importanta, mai exact implinirea unui an de zile din momentul in care a facut ultima actualizare pentru situatia retelei sale 5G din Romania. In ultimul an cei de la DIGI Mobil nu au mai actualizat harta cu acoperirea 5G pentru Romania, semn ca nu au mai investit in extinderea acesteia, lucru care nu e greu de crezut din moment ce licitatia pentru frecventele 5G nu a avut inca loc in tara noastra, o problema serioasa.

DIGI Mobil: Ce a Oprit si Impactul pentru Clientii Romani

DIGI Mobil a oprit brusc investitiile in reteaua sa 5G, iar la inceputul acestui an au aparut informatii cu privire la o disputa pe care operatorul ar avea-o cu ANCOM din cauza unor frecvente pe care le-a licentiat. Unii speculeaza ca reinceperea investitiilor in infrastructura 5G a DIGI Mobil, dar si licitatia pentru frecventele 5G din Romania, ar fi afectate de aceasta problema, pentru care pana in momentul de fata nu s-a gasit vreo rezolvare, si nu se stie cand se va gasi.

DIGI Mobil ar putea baza decizia de a suspenda investitiile si pe baza faptului ca inca nu se stie care e situatia echipamentelor de telecomunicatii 5G ale celor de la Huawei. Nu se stie daca acestea vor fi permise in Romania, sau nu, in alte tari europene ele fiind interzise total, sau partial, iar cum DIGI Mobil a folosit deja echipamente ale chinezilor, probabil ca n-a dorit sa le mai foloseasca, si apoi sa fie nevoita sa le schimbe in diverse zone.

DIGI Mobil va relua cu siguranta investitiile in infrastructura 5G din momentul in care licitatia pentru frecvente va avea loc, probabil chiar si daca situatia Huawei nu va fi definitivata, indiferent cand se va intampla asta. Oprirea acestor investitii are un impact mare asupra clientilor deoarece noua infrastructura 5G ar fi rezolvat problema vitezelor slabe de internet.