Raed Arafat: Adeverintele de Vaccinare sunt Valabile in UE

Raed Arafat Adeverintele Vaccinare Valabile UE

Raed Arafat, seful DSU, spune ca adeverintele de vaccinare pe care autoritatile din Romania le-au emis pentru persoanele care s-au vaccinat sunt valabile in toate tarile din Uniunea Europeana, ele putand fi verificate prin intermediul codului QR de catre autoritati.

Raed Arafat a mai spus in trecut ca aceste certificate de vaccinare pot fi folosite pentru a demonstra in alte tari ca o persoana a fost imunizata, astfel ca acolo unde se poate evita carantina in baza lor, ele pot fi folosite pentru a nu petrece timp in afara societatii.

“Adeverința de vaccinare cu data e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil. Cei care încearcă să falsifice trebuie să știe că acest cod QR poate să demonstreze că ai falsificat-o și e mai greu să falsifici pentru că cine citeste vede datele în codul respectiv. De obice, când arăți numele tău cu datele înseamnă că într-adevăr ai fost vaccina. a declarat Raed Arafat la DIGI 24.