STS: Sute de Mii de Romani Inscrisi pe Liste de Asteptare pentru Vaccinare

0

sts inscriere liste asteptare vaccinare

STS, prin CNCAV, a anuntat in mod oficial faptul ca 353.332 de romani s-au inscris pe listele de asteptare care au fost deschise in mod oficial astazi pentru sute de centre de vaccinare din toata tara, in timp ce 47.000 de persoane s-au programat direct pentru vaccinare.

STS prezinta mai jos detalii cu privire la ceea ce s-a intmplat astazi, si cati oameni au fost online pentru a bloca intreaga platforma, call center-ul sau fiind blocat si la aceasta ora din cauza numarului foarte mare de romani care cautau informatii, sau doreau sa se programeze.

Astăzi, 15 martie a.c., a debutat Etapa a III-a de vaccinare din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit datelor statistice furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de la lansarea etapei pentru populația generală, până la ora 18.00, 47.000 persoane s-au programat la vaccinare, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile.

În cursul zilei de astăzi, ritmul de înscriere pe listele de așteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13:00-15:00. Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcționare pe parcursul zilei.

Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

* * *

Platforma de programare a fost actualizată în cursul nopții, iar în această dimineață listele de așteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe județe. De asemenea, pe toată durata desfășurării operațiunilor tehnice de implementare a listelor de așteptare platforma a fost deschisă publicului. Menționăm că datele statistice ne-au fost furnizate de STS.”