Avertizare de la Politia Romana catre Milioane dintre Romani

Avertizare Politia Romana trafic

Politia Romana a emis o avertizare foarte serioasa pentru milioane de romani din toata tara, si vorbim despre ceva care ar trebui sa fie in atentia tuturor pentru ca situatia este una cat se poate de serioasa, si nu e totusi primul anunt de acest gen.

Politia Romana prezinta mai jos cateva situatii din weekend-ul trecut in care a fost prezenta pe drumurile publice din Romania cu radare si a descoperit o serie de probleme care nu ar fi fost descoperite daca masinile nu ar fi fost prezente pe sosea.

În zilele de 13 și 14 martie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliției Române au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind desfășurate zilnic activități în scopul depistării celor care pun în pericol siguranța circulației, prin încălcarea normelor legale.

În urma neregulilor constatate în trafic, au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale, dintre care 203 pentru viteză neregulamentară, 237 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru lipsa I.T.P., alte 10 pentru defecțiuni tehnice, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, iar 7 pentru staționare nejustificată pe banda de urgență.

Alte 17 sancțiuni au fost aplicate la O.G. 37 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar 13 la Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 32 de permise de conducere. Dintre acestea 23 au fost pentru conducerea cu viteză excesivă, 4 viteze fiind de peste 200 km/h.

De asemenea, polițiștii au reținut alte 3 permise de conducere pentru consum de alcool la volan.

Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 8 infracțiuni, majoritatea la regimul rutier.

Exemple:

Sâmbătă, polițiștii de la Autostrăzi au depistat, pe autostrada A1, un bărbat care conducea un autoturism cu 212 km/h. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la cocaină. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Tot pe A1, a fost depistat un bărbat, conducând un autoturism 184 km/h. De asemenea, conducătorul auto nu deținea permis de conducere, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal.

Pe A2 a fost au depistat un alt bărbat, conducând un autoturism, care, în urma solicitării documentelor a prezentat un permis de conducere (Republica Moldova) ce nu corespundea din punct de vedere al formei și conținutului. În urma continuării cercetărilor, s-a confirmat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul în cauză este fals. Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal.

Un alt bărbat a fost depistat, pe A1, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

Duminică, polițiștii au oprit pe A 2, pentru control, un bărbat ce conducea autoturismul fără a purta centura de siguranță. Conducătorul auto a înmânat la control un permis de conducere asemănător celor emise de către organele competente din Israel. În urma examinării documentului, s-a constatat faptul că acesta prezenta elemente de falsificare. Bărbatul nu deține și nu a deținut permis de conducere în România. Acesta a fost condus la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor, fiind sancționat contravențional, pentru neportul centurii de siguranță. A fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările.”