Alerta de la Guvernul Romaniei pentru Romanii din Toata Tara

alerta Guvernul Romaniei dedeman

Guvernul Romaniei a emis o alerta foarte importanta pentru romanii din toata tara, si e vorba despre n mesaj care ar trebui sa ajunga in atentia tuturor pentru ca este vorba despre o problema care are in centru compani Dedeman, unul dintre cei mai mari retaileri din tara.

Guvernul Romaniei, prin agentia CERT-RO, prezinta mai jos problema foarte serioasa care vizeaza extrem de multi romani care pot fi pacaliti extrem de usor de catre o noua metoda de tip phishing folosita prin diverse platforme de socializare impotriva romanilor.

“Imaginea companiei DEDEMAN este folosită de atacatori pentru a răspândi un atac de tip #scam. Mai multe detalii despre metoda ‘scam cu premii false’.
Sub pretextul organizării unui concurs cu premii (iPhone 12Pro), limitat ca timp (‘mai ai la dispoziție X minute’) și număr maxim de câștigători (50), atacatorii cer utilizatorilor să răspundă la o serie de întrebări legate de calitatea serviciilor, apoi solicită răspândirea link-ului către contactele din aplicația de mesagerie #WhatsApp.
Miza în acest caz este redirecționarea utilizatorilor pe alte site-uri, cu scopul de a genera trafic. “