Facebook si Google Colaboreaza pentru noi Cabluri Subacvatice

Facebook si Google Colaboreaza pentru noi Cabluri Subacvatice

Facebook si Google colaboreaza pentru noi cabluri subacvatice care urmeaza sa faca legatura intre doua continente, si va face transferul de date mult mai rapid intre respectivele doua zone, SUA si Asia de Sud Est urmand a fi cele doua zone interconectate.

Facebook va investi in doua cabluri subacvatice  ca parte a acestui proiect, in timp ce Google va investi doar in unul singur, astfel ca una dintre companii va baga mai multi bani, decat cealalta, in dezvoltarea proiectului important care a fost anuntat in mod oficial.

Facebook si Google nu au dezvaluit deocamdata cat anume ar trebui sa plateasca pentru ca ambele cabluri sa fie construite, insa e vorba cu siguranta despre miliarde de dolari, asa ca ramane sa vedem ce fel de informatii oficiale vor veni in legatura cu ele.

“Facebook și Google intenționează să stabilească două uriașe cabluri submarine care să lege Coasta de Vest a SUA de Singapore și Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est și găzduiește un număr tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri. Cablurile trans-Pacific Echo și Bifrost vor crește capacitatea de date între regiuni cu 70% și vor îmbunătăți fiabilitatea internetului, a declarat luni Facebook.

În timp ce Facebook investește în ambele cabluri, Google investește doar în Echo. Costul proiectelor, care sunt încă supuse aprobărilor de reglementare, nu a fost dezvăluit.”