Guvernul Romaniei vrea sa Permita Testarea pentru COVID-19 in Farmacii

Guvernul Romaniei testare covid-19 farmacii

Guvernul Romaniei vrea sa permita testarea impotriva COVID-19 in farmaciile din toata tara, conform unor informatii venite astazi chiar de la ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu, acesta afirmand ca totul face parte dintr-o campanie de relaxare a restrictiilor.

Guvernul Romaniei ar urma sa discute astazi intr-o sedinta adoptarea masurii care le va permite farmaciilor sa faca testare pentru COVID-19 cu teste rapide, antigen, deocamdata fara a se sti si cat anume urmeaza sa coste ele, dar macar vor fi facute de persoane care au pregatire medicala.

“Testele vor fi puse la dispoziţie, cel mai probabil, de către autorităţile centrale, prin Ministerul Sănătăţii, respectiv Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sau cine le-a achiziţionat, s-ar putea să existe diferenţe acolo, prin Comisia Europeană avem, de asemenea, o achiziţie, respectiv o donaţie, preţul ar putea să difere de la o farmacie la alta.

S-ar putea ca unele să vrea să ofere testarea gratuită, altele să pună o anumită taxă. Nu ştiu care va fi costul final. S-ar putea să fie gratuit sau s-ar putea ca unele farmacii să vrea să taxeze, să pună un anumit preţ pentru manoperă. Testele evaluăm acum posibilitatea de a le transmite gratuit către farmacii.”