Explicatia lui Raed Arafat pentru Neimpunerea unui Lockdown

Explicatia Raed Arafat Lockdown

Raed Arafat, seful DSU, a explicat de ce a fost luata decizia de a nu se ma iimpune un lockdown in toata Romania pentru a se reduce numarul de cazuri noi de Coronavirus, si s-a decis aplicarea de noi masuri de restrictie si carantine zonale acolo unde se impune acest lucru.

Raed Arafat spune ca economia este cea care a contat cel mai mult, pana la urma, astfel ca autoritatile au pus-o in prim plan in locul unui lockdown care ar fi redus extrem de mult numarul de cazuri noi, asa ca de aceea nu vom mai vedea o asemenea masura aplicata vreodata in Romania.

“Problema lockdown-ului total…are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios. Noi, mergând pe weekend la început, în weekend impactului economic este mai limitat, după care prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă, pentru că impactul într-adevăr se suportă mai mult economic, dar în acelaşi timp, oamenii totuşi merg la lucru şi anumite activităţi funcţionează mai departe. a declarat Raed Arafat la B1TV.”