Android: Cele mai Mari Pericole pentru Oamenii cu Telefoane

Android viralizare

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile de pe intreaga planeta in momentul de fata, insa din pacate asta il transforma si intr-o foarte mare tinta pentru cei care vor sa faca rau. Mai exact, sistemul de operare al celor de la Google a fost o tinta favorita a hackerilor care au vrut sa exploateze telfeoanele Android, si conform celor de la Bitdefender anul 2020 a fost unul foarte periculos din foarte multe puncte de vedere.

Android a fost vizat de foarte multe atacuri de tip malware, si se pare ca interesul pentru aplicatia de videoconferinte Zoom a fost folosit impotriva multor oameni care aveau nevoie de ea. Conform analistilor, multe website-uri care gazduiau versiuni false ale aplicatiei Zoom au fost folosite pentru a distribuie in masa malware pentru Android, iar cum multa lume nu stie de unde poate descarca in siguranta aplicatia, au fost multi care au fost pacaliti de aceste website-uri.

Android: Cele mai Mari Pericole pentru Oamenii cu Telefoane

Android a fost vizat nu doar despre aceste tipuri de atacuri, ci si de unele care au avut la baza informatii cu privire la Coronavirus, subiectul principal al intregului an 2020, si probabil inclusiv 2021. Aplicatiile cu informatii despre Coronavirus, fie clone ale unora oficiale, sau complet diferite, dar pline de malware pentru Android, au fost distribuite la scara larga pe internet, si din pacate au existat multi oameni care au fost afectati de problemele generate de catre acestea.

“În timp ce consumatorii mergeau la conferințe video și căutau informații despre COVID-19, infractorii au profitat găzduind site-uri false de descărcare Zoom și distribuind aplicații încărcate de malware pentru a spiona utilizatorii și a fura date personale. Treizeci și cinci la sută din toate malware-urile Android detectate provin din familia Android.Trojan.Agent urmată de Android.Trojan.Downloader la 10% și Android.Trojan.Banker la 7%.”

Android va fi si in 2021 vizat de o sumedenie de tipuri de malware, multe dintre ele avand legatura tot cu Coronavirus pentru ca pandemia este foarte departe de final, deci exista loc de noi virusi. Din pacate vom vedea mai mult ca sigur si alte subiecte de interes folosite pentru a pacali utilizatorii de telefoane Android sa descarce malware din website-urile, sau magazinele de aplicatii, ale celor care vor sa faca rau, si trebuie sa ne protejam serios.

Android este in mod constant imbunatatit de catre Google pentru ca problemele acestea sa afecteze cat mai putina lume, dar e nevoie si ca oamenii sa fie atentie la ceea ce se intampla, si sa se protejeze singuri.