Ministerul Sanatatii: Biserica Romana Sustine Vaccinarea Impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii Biserica Romana vaccinare coronavirus

Ministerul Sanatatii prezinta mai jos faptul ca Biserica Romana sustine vaccinarea impotriva Coronavirus in randul romanilor din toata tara pentru ca revenirea la normalitate sa fie nu doar o speranta, ci o realitate, si asta cat se poate de curand in 2021.

Ministerul Sanatatii doar ne readuce aminte care este pozitia Bisericii Romane cu privire la vaccinare, iar asta pentru ca am aflat inca de acum cateva luni ceea ce se recomanda pentru toti credinciosii, dar Guvernul Romaniei incepe acum sa promoveze mai intens vaccinarea.

“”Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor. În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În luna ianuarie Secretariatul de Stat pentru Culte a trimis tuturor cultele religioase broşura oficială care conține informaţiile despre vaccinare.”