Ministerul Sanatatii: Cum Functioneaza Listele de Asteptare pentru Vaccinare

Ministerul Sanatatii cum functioneaza liste asteptare

Ministerul Sanatatii prezinta felul in care functioneaza listele de asteptare pentru vaccinare, asta dupa ce saptamana trecuta Valeriu Gheorghita a spus ca se va tine cont de acum si de prioritatea pentru vaccinare a persoanelor face fac parte din etapele 1 si 2.

Ministerul Sanatatii explica mai jos ceea ce am vazut deja de la Valeriu Gheorghita in repetate randuri, si practic totul e asa cum stiam, in principal sunt alocate locuri pentru persoanele vulnerabile, iar restul se imparte la celelalte persoane.

“Ne dorim ca fiecare român să se poată programa cât mai ușor la vaccinare. Iar lista de așteptare din platforma de programare a fost creată pentru a face cât mai simplu acest proces.
După crearea contului pe platformă și înregistrarea pe lista de așteptare, tot ce trebuie să faci este să aștepți o notificare prin e-mail și SMS. Notificarea se realizează în mod automat, în ordinea efectuării rezervării și a prioritizării.
Prioritizare are loc astfel:
1. 75% – Populația cu grad ridicat de risc;
2. 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale;
3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.
Algoritmul presupune interogarea listei de așteptare și selectarea categoriilor de beneficiari, conform Strategiei – 75% populație cu grad ridicat de risc și 25% personal care desfășoară activități esențiale.
În situația în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinare este mai mare decât numărul de beneficiari din cele două categorii de populație amintite, se selectează persoanele din etapa a III-a în ordinea înscrierii pe lista de așteptare.
Fiecare centru are o capacitate zilnică de vaccinare diferită și, astfel, generează un ritm distinct de anunțare a persoanelor înscrise pe listele de așteptare. Iar dacă optați să vă schimbați centrul de vaccinare, veți fi automat așezați la finalul listei de așteptare aferente noului centru.”