Netflix: ALERTA pentru Milioane de Oameni din Toata Lumea

Netflix malware

Netflix, cea mai mare platforma de streaming video la cererere de pe planeta, este in centrul unei alerte foarte serioase care vizeaza zeci de milioane de abonati care o folosesc si pe telefoane, sau tablete, Android. Mai exact, se pare ca in Google Play Store a ajuns o aplicatie care este prezentata ca o clona a Netflix, dar care in realitate este plina de malware pentru Android, si cu ajutorul sau poate fura o varietate de date ale oamenilor foarte usor.

Netflix are o aplicatie oficiala in Google Play Store, insa iata ca una numita FlixOnline a aparut separat de ea, si le promite utilizatorilor acces la platforma de streaming, dar ceea ce le ofera e doar malware. Aplicatia cere o multitudine de permisiuni la prima deschidere, si prin intermediul lor creeaza interfete false de logare pentru Netflix, si multe alte aplicatii, furand datele de logare pe care oamenii le introduc acolo, blocand apoi accesul la acele conturi.

Netflix: ALERTA pentru Milioane de Oameni din Toata Lumea

Netflix malware android

Netflix nu are vreo legatura cu aplicatiile de acest gen, insa din pacate nici nu le poate bloca pentru ca ele sunt distribuite prin intermediul magazinului de aplicatii al celor de la Google. Acest malware ascuns intr-o aplicatie care cloneaza Netflix este capabil inclusiv sa ascunda notificarile aplicatiei WhatsApp, si sa se propage prin mesaje transmise prin platforma catre adresa de contacte, preluand in acelasi timp si toate mesajele primite de utilizatori.

Netflix le-a spus abonatilor sai in repetate randuri sa nu descarce alte aplicatii decat cea oficiala, si acesta este un exemplu foarte clar al rostului ascultarii mesajelor care vin de la companie din acest punct de vedere. In cazul in care un cont Netflix e furat de catre hackeri, e destul de greu de recuperat, astfel ca utilizatorii sunt cei care ar trebui sa aiba grija la aplicatiile descarcate, aceasta plina cu acest malware fiind eliminata de catre Google din magazinul sau.

Netflix are link-uri catre aplicatiile sale pentru iPhone si Android publicate chiar pe website-ul sau, asa ca puteti merge de acolo direct catre ceea ce ar trebui sa descarcati pentru a fi in siguranta.