Android: Colosala Schimbare a Google pentru a-l face mai Bun

Android rust

Android are parte de o colosala schimbare facuta de catre compania Google in ideea de a-si face sistemul de operare mult mai bun decat este in momentul de fata, si vorbim despre o decizie care mai mult ca sigur va bucura oamenii. Cei de la Google au luat decizia de a dezvolta anumite componente ale Android folosind limbajul de programare Rust pentru a imbunatati nivelul de securitate al sistemului de operare in comparatie cu folosirea C++.

Android va avea anumite componente importante ale sale dezvoltate folosind Rust pentru ca acest limbaj de programare ofera posibilitatea de a securiza mult mai bine memoria folosita de catre sistemul de operare. In ciuda faptului ca Google va face Android mai sigur cu Rust, nu vor exista probleme pe partea de performante, acestea urmand a fi cel putin la fel de bune precum in cazul folosirii C/C++, iar aceasta este o veste extrem de buna pentru noi.

Android: Colosala Schimbare a Google pentru a-l face mai Bun

Android nu va avea toate componentele sale modificate de catre Google pentru a se folosi limbajul de programare Rust in locul celui C++, iar asta pentru ca nici macar nu este nevoie de asa ceva. E suficient ca Google sa faca modificari pentru componentele care administreaza memoria telefoanelor, iar asta petnru ca acolo sunt descoperite foarte multe vulnerabilitati in Android, dar si in alte sisteme de operare, deci se rezolva totul direct de la sursa.

Android va avea implementat suport pentru dezvoltarea de aplicatii care sa fie compatibile cu Rust, iar asta inseamna ca dezvoltatorii vor fi obligati sa-si modifice aplicatiile pentru a le putea oferi in continuare. Desigur ca aceasta nu este o veste chiar atat de rea, dezvoltatorii putand sa le ofere utilizatorilor experiente mult mai bune de folosire a aplicatiilor proprii pentru Android multumita modificarilor pe care le face Google, insa totul se va intampla in timp.

Android are de foarte multa vreme in lucru rezolvarea problemelor care sunt aduse de catre vulnerabilitatile din memorie, asa ca ramane sa vedem ce anume va fi dezvaluit in mod oficial.