Guvernul Romaniei: Oficial, Regulile pentru Paste in Romania

Guvernul Romaniei reguli paste romania

Guvernul Romaniei prezinta mai jos regulile oficiale care se vor aplica de Paste in Romania pentru toti cei care vor dori sa participe la slujba pentru inviere, dar si care vor dori sa se aprovizioneze inainte ca sarbatoarea sa inceapa.

Guvernul Romaniei a adoptat aceste reguli noi in cursul zilei de ieri pentru romanii din toata tara, astfel ca stim la ce sa ne asteptam cand vine vorba despre felul in care se vor desfasura sarbatorile pascale in valul 3 al pandemiei de Coronavirus.

“Guvernul a stabilit astăzi unele măsuri privind prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor Pascale și al prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021:
Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum și în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.
În zilele de 23 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfășura doar activitate de livrare la domiciliu.
Structurile turistice din stațiunile de pe Litoralul Mării Negre își vor putea desfășura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Toate celelalte măsuri de protecție sanitară sunt menținute pe perioada stării de alertă, în scopul protejării sănătății populației și al prevenirii răspândirii virusului.”