Android: Google Surprinde cu o Noua Schimbare pe Telefoane

Android plimbari

Android are parte de o noua schimbare la care nu te-ai fi asteptat pentru telefonul tau, cei de la Google incercand sa le ofere utilizatorilor din toat alumea noutati care sa ii si protejeze. In aceasta idee, astazi vorbim despre o noua functie pentru Android de la Google care se numeste “Heads Up”, aceasta avand menirea de a ne alerta sa ne uitam pe unde mergem atunci cand folosi telefoanele si ne plimbam, functia fiind gandita pentru binele nostru.

Android are aceasta noua functionalitate integrata ca parte a celor pentru monitorizarea sanatatii, si daca este sa fim sinceri, era nevoie de asa ceva pentru telefoanele care ruleaza sistemul de operare al Google. Foarte multi oameni isi folosesc telefoanele in timp ce se plimba, si nu sunt atenti la drum, astfel ca exista riscul sa se loveasca, sa cada, etc, asa ca acum in Android exista o functionalitate menita sa ne protejeze, dar ea trebuie activata manual.

Android: Google Surprinde cu o Noua Schimbare pe Telefoane

Android plimbari atentionare

Android va afisa notificari pe ecranele telefoanelor in momentul in care ne plimbam si in loc sa fim atenti la drum, suntem atenti la telefoane, Google incercand sa ajute pe toata lumea cu aceasta functie testata acum. Google ofera posibilitatea de a alege dintre cateva setari pentru aceasta functie din cadrul Android, astfel ca putem seta ca ea sa fie activa doar in anumite momente de utilizare ale telefoanelor, deci e posibil sa nu o avem activa mereu.

“Dacă mergeți în timp ce utilizați telefonul, primiți un memento pentru a vă concentra asupra a ceea ce vă înconjoară. Vezi unde calci. Stai atent. Privește în sus. Utilizați cu prudență. Heads Up nu înlocuiește atenția.”

Android are multe functii menite sa-i ajute pe utilizatori sa-si monitorizeze sanatatea, iar aceasta va fi una dintre cele care chiar este utila pentru foarte multa lume. Unii dintre cei care folosesc versiunile beta ale Android in momentul de fata au disponibila aceasta functie doar pe telefoanele din seria Pixel, nu si pe alte modele, astfel ca daca nu apare in telefonul vostru, asta e pentru ca inca nu a fost activata si pentru alte modele, dar probabil va fi.

Android va avea aceasta functie testata pentru o buna perioada de timp de catre cei de la Google inainte ca ea sa fie oferita in mod oficial pentru toata lumea, dar e mai mult ca sigur ca o vom avea disponibila.