Raed Arafat: Cate Paturi ATI Exista in Romania in Momentul de Fata

Raed Arafat a dezvaluit in cursul zilelor trecute ca in Romania exista in momentul de fata un numar de aproximativ 4000 de paturi de terapie intensiva, dintre care aproape 1600 sunt dedicate pacientilor infectati cu Coronavirus, deci mai putin de jumetate.

Raed Arafat spune ca alocarea de paturi ATI pentru pacientii de Coroanvirus e facuta pentru a mentine celelalte paturi libere pentru alte urgente care pot aparea in Romania, si e important ca ele sa existe asa pentru ca exista diverse situatii in care alte probleme impun ca pacientii sa ajunga la ele.

“Dacă am avut 1.532 de pacienți pe paturi ATI, cel puțin 1.532 de paturi există. Dacă la 1.532 de paturi am avut zero paturi libere, înseamnă ca asta a fost numărul maxim pentru adulți, atenție. Dacă adăugăm la ele şi cele pentru copii, și cele de obstetrică ginecologie, trecem peste 1.600, numai că noi, pe acestea nu le luăm în considerare, ci luăm în considerare numai paturile care sunt pentru adulți.

De aici, în colaborare cu Ministerul Sănătății, continuăm să găsim soluții și știu că dânșii (reprezentanții Ministerului Sănătății) au în continuare videoconferințe, discuții, ca să găsească soluții pentru paturile de terapie intensivă, pentru că, în același timp, trebuie să se înțeleagă: dacă numărul total de paturi de terapie intensivă este aproape de 4.000 în ziua de astăzi, să zicem, aproximativ, diferența între paturile de COVID şi paturile non-COVID, sunt pentru urgențele celelalte. Cum am zis la început, nu avem cum să luăm toate paturile de terapie intensivă.”