Vaccinul Johnson & Johnson Reevaluat de catre Comisia Europeana

0

vaccinul johnson johnson reevaluat comisia europeana

Vaccinul Johnson & Johnson impotriva Coronavirus este reevaluat de catre Comisia Europeana prin Agentia Europeana a Medicamentului pentru a se analiza cazurile de tromboze care au fost detectate in SUA, si care au dus la suspendarea vaccinarilor acolo.

In Europa nu s-a decis deocamdata suspendarea vaccinarii cu serul celor de la Johnson & Johnson chiar daca in SUA s-a decis asta, autoritatile europene spunand si in cazul acestui vaccin ca riscurile sunt depasite total de catre beneficiile aduse.

“Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) revizuiește cazurile foarte rare de cheaguri neobișnuite de sânge care au avut loc în Statele Unite în urma utilizării vaccinului împotriva Covid-19 Janssen (Johnson & Johnson).
Autoritățile americane au recomandat ieri că utilizarea vaccinului ar trebui să fie întreruptă pe timpul revizuirii a 6 cazuri raportate în Statele Unite, unde au fost administrate până acum peste 6,8 milioane de doze ale vaccinului.
Între timp, Janssen a anunțat decizia lor de a întârzia în mod proactiv livrarea vaccinului în UE, în timp ce investigațiile continuă. Primele livrări erau în curs și au fost recepționate de către statele membre, care au primit recomandarea de a le depozita, până la clarificarea situației.
EMA accelerează evaluarea în aceast caz, iar o recomandare este așteptată săptămâna viitoare.
În timp ce revizuirea este în curs de desfășurare, EMA rămâne de părere că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile efectelor secundare, iar vaccinul rămâne autorizat la nivel european.”