Telekom: Importanta Hotarare Inainte de Vanzarea Partiala

Telekom lupta

Telekom este pe cale sa isi vanda divizia de servicii fixe din Romania catre cei de la Orange, intelegerea dintre cele doua grupuri de telecomunicatii fiind deja parafata de ceva vreme, asteptandu-se acum aprobarea Comisiei Europene. Intre timp, cei de la Telekom au decis ca n-ar strica daca s-ar concentra mai mult pe cresterea bazei de clienti pentru divizia de servicii mobile, cea care va ramane de sine statatoare dupa ce divizia de servicii fixe va fi instrainata.

Telekom vrea ca divizia sa de servicii mobile sa ramana in continuare puternica in Romania, iar asta in conditiile in care incepe sa aiba concurenta tot mai serioasa din partea celor de la DIGI Mobil. Am vazut in ultimul an de zile ca DIGI Mobil a reusit sa-si creasca substantial portarile in retea in fiecare an, fara totusi ca baza de clienti sa creasca in aceeasi masura, dar aceasta e o cu totul alta problema care n-are neaparat legatura cu ceea ce se intampla la Telekom.

Telekom: Importanta Hotarare Inainte de Vanzarea Partiala

Telekom are, in schimb, o politica total diferita, si vrea sa le ofere clientilor diviziei de servicii mobile doar cele mai bune servicii de care pot profita in Romania, indiferent de la ce companie contracteaza serviciile. Stim cu totii ca Telekom nu are tocmai cele mai bune servicii pe partea de telefonie mobila, insa operatorul continua sa investeasca, si a reusit in ultimul an sa convinga tot mai multi clienti de cartele sa-i devina abonati, concomitent cu o crestere a portarilor.

Telekom a reusit deasemenea sa-i si tina in reteaua sa pe clientii pe care i-a atras prin portare, ceva ce DIGI Mobil n-a prea reusit sa faca intr-o maniera similara, si acum se lauda din plin cu asta. Hotararea celor de la Telekom de a se concentra mai mult pe divizia de servicii mobile, si de a o mentine profitabila dupa ce divizia de servicii fixe va disparea este una foarte buna, si mai mult ca sigur va mentine compania puternica pe piata, pana cand va fi vanduta.

Telekom vrea sa ramana un concurent foarte serios pe piata de servicii mobile din Romania, si are toate sansele sa faca asta, chiar daca pierde jumatate din ceea ce o compunea.