Anunt de la Valeriu Gheorghita privind Centrele Mobile de Vaccinare

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, a afirmat ca vom avea de saptamana viitoare si primele centre mobile de vaccinare disponibile, 20 urmand a fi deschise cu ajutorul MAI si MApN, dar numai pentru zonele rurale si localitatile defavorizate, fara medici de familie.

Valeriu Gheorghita spune ca vaccinul Johnson & Johnson va fi folosit in cadrul acestor centre mobile de vaccinare, chiar daca in SUA el a fost scos de la folosire pana la o noua analiza cu privire la reactiile adverse, in Romania ramane totusi in folosinta.

“Ceea ce urmează să se întâmple de săptămâna viitoare, va fi operaționalizare a 20 de centre mobile de vaccinare, cu sprijinul colegilor din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne. Aceste centre mobile deservesc, practic, localitățile rurale, localitățile defavorizate, care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, liste întocmite la nivelul primăriilor.

Aceste liste se trimit către direcțiile de sănătate publică și, ulterior, se alocă un centru de vaccinare sau doar o echipă mobilă, care va vaccina în cabinete proprii, acolo unde există această facilitate disponibilă. În felul acesta, sperăm să facilităm accesul persoanelor respective la vaccinare. Vaccinul care se va folosi este vaccinul de vaccinul de la Johnson & Johnson.