Telekom: Deciziile Importante in 2021 pentru Toti Clientii

Telekom recuperare

Telekom este pentru cateva luni unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania, cu aproximativ 10 milioane de clienti care platesc pentru serviciile sale. In cateva luni Telekom isi va vinde divizia de servicii fixe catre cei de la Orange, iar in urma tranzactiei va ramane doar divizia de servicii mobile in tara noastra, si asta va lasa compania ceva mai slaba ca pozitie pe piata, dar cu destui bani in conturi pentru ceea ce va urma.

Telekom va avea un an 2021 destul de complicat din cauza vanzarii catre cei de la Orange, insa separat de asta va mai exista o alta schimbare majora prin care va trece compania. Cei de la Telekom vor trebui sa faca investitii insemnate pentru a ajunge din urma Orange, Digi, Vodafone in ceea ce priveste reteaua 5G, care deocamdata la subsidiara grupului german nu exista, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei nu a clarificat situatia infrastructurii.

Telekom: Deciziile Importante in 2021 pentru Toti Clientii

Telekom va trebui sa investeasca sute de milioane de euro pentru a cumpara licente pentru frecventele 5G, dar si pentru echipamentele folosite pentru a crea infrastructura care va fi folosita in toata tara. Acesti bani vor trebui cheltuiti de catre cei de la Telekom in urmatorii ani, nu total in 2021, insa anul acesta vor trebui virate sume serioase catre statul roman pentru licentele care vor fi acordate in urma licitatiei pentru frecventele 5G, care ar putea avea loc in toamna.

Telekom a spus in repetate randuri ca abia dupa ce va cumpara licentele necesare pentru infrastructura 5G, si dupa ce se va clarifica situatia privind posibilitatea de a folosi echipamente 5G, va incepe sa-si faca infrastructura. Acum ca e clar ca Huawei nu va furniza prea multe echipamente, cei de la Telekom se vor concentra probabil pe planificarea realizarii infrastructurii 5G in Romania, insa va fi nevoie de multe luni pentru a avea acoperire in tara.

Telekom va dezvalui mai multe inainte, sau dupa, licitatia pentru frecventele 5G, deocamdata nefiind cunoscute clar intentiile sale cu privire la implementarea infrastructurii.