Avertizare de la Politia Romana pentru Milioane de Oameni

Avertizare Politia Romana verificari trafic

Politia Romana a emis astazi o avertizare foarte importanta pentru romanii din toata tara, una despre care ar trebui sa stie foarte multi oameni pentru ca in toata tara autoritatile au inceput sa faca verificari serioase pentru automobilele care circula pe drumurile publice.

Politia Romana spune ca 44.450 de automobile au fost controlate in ultimele 7 zile, si 3.024 permise de conducere au fost retinute pentru nerespectarea limitei de viteza, totul facand parte din campania internationala desfasura de autoritatile din mai multe tari.

“În săptămâna 19 – 25 aprilie a.c., conform Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost planificată acțiunea Speed, în toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.

În România, polițiștii rutieri au acționat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române, fiind controlate 44.450 de autovehicule și aplicate 27.473 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute 3.024 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost constatate 30 de infracțiuni de altă natură.

Exemple:

La data de 25 aprilie a.c., un tânăr, de 18 ani, a condus un autovehicul, în municipiul Craiova, județul Dolj, cu 126 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.
La data de 25 aprilie 2021, un bărbat, de 23 de ani, a condus un autovehicul, în afara localității, în județul Galați, cu viteza de 183 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.
La data de 24 aprilie a.c., un tânăr, de 19 ani, a condus în localitatea Sibiel, județul Sibiu, un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor, s-a stabilit că mopedul ar fi fost sustras de la fratele acestuia. În cauză, a întocmit dosar penal, pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
La data de 24 aprilie, un bărbat a condus un autovehicul, în localitatea Corunca, județul Mureș, cu 110 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.”