Valeriu Gheorghita: Vaccinare fara Programare din Mai in Romania

Valeriu Gheorghita a anuntat astazi ca in prima saptamana a lunii mai ar putea fi posibila vaccinarea fara programare in centrele din cel putin anumite localitati din Romania, iar asta va facilita accesul si mai multor oameni pentru imunizare fara batai de cap prealabile.

Valeriu Gheorghita a spus ca inca este analizata aceasta posibilitate pentru romani, si ca e foarte posibil ca din prima saptamana a lunii mai sa fie oferita pentru toata lumea, ceea ce ar fi o veste grozava pentru toti cei care asteapta cu nerabdare sa se poata imuniza.

“Va fi analizată această oportunitate şi ne dorim asigurarea vaccinării fără programare, implicit şi a celorlalte centre de vaccinare din municipiile în care există centre regionale de dezpozitare şi, sigur, rând pe rând, probabil, că vom extinde progresiv această modalitate. De asemenea, luăm în calcul prezentarea directă la centrele de vaccinare, cel puţin pentru anumite grupe de vârstă, de pildă, pentru persoanele de peste 60 de ani, sau pe anumite intervale orare; fiecare centru de vaccinare, de pildă, are un număr de locuri disponibile, acele locuri ne dorim să fie afişate pe o perioadă de trei zile şi să existe un număr de ordine iar persoanele se prezintă direct, în limita locurilor disponibile şi vor fi vaccinate.

Ca orizont de timp, ne dorim cât mai repede, sigur, în prima parte a lunii mai, probabil că chiar prima săptămână, vom putea începe în anumite centre de vaccinare.”