Decizie de la Ministerul Sanatatii privind Testarea in Farmacii

Ministerul Sanatatii a anuntat acum cateva saptamani ca romanilor li se va permite sa se testeze in famacii impotriva Coronavirus, iar acest lucru incepe sa se apropie intr-un final de punere in aplicare, dupa cum aflam chiar de la ministrul care conduce ministerul.

Ministerul Sanatatii se pregateste sa dea ordinul care va permite testarea romanilor in farmaciile din toata tara care sunt dornice sa furnizeze un asemenea tip de serviciu, astfel ca oricine se va putea bucura de aceasta posibilitate daca isi doreste cu adevarat acest lucru.

“Avem planuri pentru creșterea capacității de testare. Astăzi am avut o întâlnire cu directorii din Ministerul Sănătății care sunt implicați în redactarea ordinului și operaționalizarea testării în farmacii. Discuțiile sunt avansate, suntem în etapa în care finalizăm procedurile de pregătire a personalului din farmacii care va efectua activitatea de testare, urmând ca forma finală a ordinului să fie publicată cât de curând.

Testele sunt disponibile atât în DSP-uri, cât și în depozitele Ministerului Sănătății și a Unifarmului și ele vor fi furnizate către farmaciile care s-au dovedit interesate de derularea acestei activități de testare, de îndată ce ordinul va fi finalizat și publicat.”