Facebook Messenger: Decizia Oficiala pentru iPhone, Android

Facebook Messenger liber

Facebook Messenger este a doua cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, ea fiind folosita de catre peste 1.5 miliarde de oameni din intreaga lume in momentul de fata. Popularitatea sa a atras si foarte multe critici pentru cei de la Facebook, iar asta nu se va opri prea curand pentru ca o noua decizie foarte importanta pentru Facebook Messenger va lasa multa lume cu un gust amar, dar si cu foarte multe intrebari fara vreun raspuns.

Facebook Messenger nu va avea implementat prea curand un sistem care sa cripteze conversatiile oamenilor in mod automat, aplicatia avand asa ceva, dar el trebuie activat separat pentru fiecare conversatie. Facebook Messenger nu va avea in mod predefinit criptate conversatiile de catre cei de la Facebook, si nici Instagram nu va beneficia de asa ceva, aplicatia neavand nici macar vreo optiune pentru a purta conversatii securizate cu cineva, din pacate pentru noi.

Facebook Messenger: Decizia Oficiala pentru iPhone, Android

Facebook Messenger poate avea acum comunicarile interceptate de catre oricine daca nu este folosita functia speciala care cripteaza conversatiile, deci de la operatorii de telecomunicatii si pana la hackeri, oricine le poate prelua. Decizia de a nu proteja conversatiile oamenilor care folosesc Facebook Messenger este una foarte proasta, si conform celor de la Facebook, ne putem astepta ca abia undeva prin 2022 sa fie oferita criptare totala pentru conversatiile de pe iPhone si Android.

Facebook Messenger are de ceva vreme in dezvoltare aceasta schimbare majora, insa Facebook s-a plans intotdeauna ca e greu de facut, si ca are nevoie de timp, ceea ce vedem ca se intampla in momentul de fata. Partea proasta este ca ale noastre conversatii prin Facebook Messenger pot fi interceptate, de exemplu, cand folosim o retea Wi-Fi publica, acestea nefiind securizate, si fiind in general folosite tocmai pentru a fura datele oamenilor fara ca ei sa stie.

Facebook Messenger nu va oferi prea curand siguranta de care au nevoie oamenii care folosesc aplicatia de mesagerie, astfel ca e bine sa va obisnuiti cu acest lucru pentru ca nu se va schimba prea curand.