WhatsApp: Foto cu o Noua Functie Secreta pentru Telefoane

0

WhatsApp asigurat

WhatsApp are mai multe schimbari facute in secret de catre compania Facebook pentru telefoanele iPhone si Android, iar astazi avem ocazia de a vedea primele foto cu o noua functie importanta. Mai exact, v-am spus ca WhatsApp urmeaza sa lanseze o noua functie foarte importanta care va premite criptarea backup-urilor facute de catre utilizatorii care folosesc platforma de mesagerie in momentul de fata pentru a discuta cu prietenii.

WhatsApp nu cripteaza in acest moment backup-urile pe care le incarca in iCloud, sau Google Drive, astfel ca toate informatiile stocate in ele pot fi accesate de catre companiile care le gazduiesc, si nu numai. Acest lucru urmeaza sa se schimbe in viitor, iar asta pentru ca WhatsApp vrea sa ne ofere protectie totala pentru backup-urile conversatiilor, astfel ca in mod teoretic nici Facebook, nici Apple, nici Google, nu vor putea vedea ce discutam noi cu prietenii nostri.

WhatsApp: Foto cu o Noua Functie Secreta pentru Telefoane

WhatsApp asigurat backup

WhatsApp ar urma sa ne arate cat spatiu ar trebui sa ocupe backup-ul in contul Google Drive, teoretic si iCloud, sau cel putin asta sugereaza imaginea de mai sus, deci ar trebui sa stim cat spatiu va ocupa. Acest pas este foarte important pentru ca in cazul backup-urilor de dimensiuni mari exista riscul ca ele sa nu poata fi incarcate in platformele de tip cloud daca nu avem spatiu suficient pentru ca ele sa fie gazduite de catre respectivele servicii cand avem nevoie.

WhatsApp ofera deja, in mod teoretic, criptare pentru conversatiile pe care le facem, deci aici e vorba despre o veste extrem de buna, iar criptarea backup-urilor ar fi un nou mare pas inainte pentru toata lumea. Desigur ca WhatsApp are nevoie de mai mult pentru a ajunge din urma Telegram, sau Signal, insa dupa cum se pare, totul va fi oferit incetul, cu incetul, de catre compania americana, asa ca trebuie sa avem rabdare deocamdata.

WhatsApp urmeaza sa impuna din 15 mai un nou set de reguli pentru cei care vor sa ii foloseasca aplicatia de mesagerie, iar cei care refuza, vor avea accesul restrictionat la platforma.