Android: Atentie! Extrem de Grava Problema pentru Telefoane

Android interceptare

Android are o problema extrem de grava descoperita pentru telefoane din intreaga lume, si vorbim despre ceva foarte serios care poate afecta si extrem de multe persoane in momentul de fata. Mai exact, conform unor experti in securitate informatica, nu mai putin de 30% dintre telefoanele Android active in momentul de fata ar putea fi vulnerabile in fata unui exploit care exista ni modem-ul lor 5G, si care permite interceptarea conversatiilor facute de catre ei.

Android este folosit pe telefoane care functioneaza, in vasta lor majoritate, cu ajutorul chip-urilor Qualcomm, care includ procesor memorie ram, modem pentru conectivitate GSM, si nu numai. Acel modem produs de Qualcomm pentru telefoanele care au conectivitate 5G este problema, iar in cazul Android se pare ca prin el se poate injecta cod malitios care sa permita interceptarea apelurilor telefonice, a SMS-urilor, sau citirea agendei de apeluri.

Android: Atentie! Extrem de Grava Problema pentru Telefoane

Android nu este problema aici, desi prin el se pot intercepta apelurile telefonice, si nu numai, felul in care comunica cu acel modem permitand exploatarea intr-un asemenea mod. Este de altfel si destul de dificil de blocat un atac de acest gen cand nu stii ce fel de probleme se ascund in chip-urile folosite in telefoane, si cam despre un asemenea tip de situatie vorbim in momentul de fata, foarte multi oameni putand fi afectati de intreaga vulnerabilitate.

Android este vulnerabil din cauza Qualcomm, si doar compania americana poate sa rezolve situatia, astfel ca Google nu poate sa faca nimic pentru a readuce lucrurile la normal acum. Asta inseamna ca toti utilizatorii raman vulnerabili in fata acestei probleme pana in momentul in care cei de la Qualcomm vor decide sa lanseze un patch care sa readuca situatia la normal pentru toata lumea, si nu se stie cand anume s-ar putea intampla acest lucru.

Android este un sistem de operare gandit de catre cei de la Google pentru a fi sigur, insa nu poate oferi protectie pentru probleme de acest gen care vin de la alte companii.