Vaccinarea fara Programare este Posibila din 8 Mai in Romania

0

Vaccinarea fara Programare 8 Mai Romania

Vaccinarea fara programare este posibila din 8 mai in Romania, autoritatile din tara noastra permitandu-le romanilor sa mearga in toate centrele de vaccinare pentru a se imuniza, insa cu o regula privind prioritizarea persoanelor in varsta.

Exista maratoane ale vaccinarii in diverse orase, doar in Bucuresti fiind imunizate 4500 de persoane in 17 ore in doua centre unde se desfasoara aceste maratoane, insa inclusiv in spitalele militare oricine se poate vaccina chiar si peste noapte.

“Vaccinarea fără programare
Prezentare directă în centrele de vaccinare
Evenimente noi dedicate revenirii la normalitate:
– Drive-Thru Iași (08.00-20.00);
– Drive-Thru Bistrița (08.00-20.00);
– Vaccinare la „Focșani Mall” (09.00-18.00).
Vaccinul administrat: Pfizer
În momentul de față se vaccinează în 8 centre Drive-Thru și sunt în desfășurare 3 evenimente Maraton.
Vaccinarea fără programare, direct în centru:
➢ În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
➢ Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
➢ Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
➢ După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani
Persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.
Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.”