Huawei: Decizia Oficiala care a Luat prin Surprindere Lumea

Huawei secrete

Huawei este una dintre cele mai mari companii de pe intreaga planeta, ea fiind implicata intr-o varietate de activitati, si incercand sa fabrice o varietate de produse pentru clienti din intreaga lume. Ultimii 2 ani au fost foarte complicati pentru cei de la Huawei, multe sanctiuni fiind impuse impotriva ei de catre SUA, iar tot ceea ce s-a intamplat l-a adus pe fondatorul sau, Ren Zhengfei, in situatia de a le cere angajatilor sa fie mult mai discreti in comunicarile interne.

Huawei le cere angajatilor sa comunice mai putin in mediul digital, si mai mult fata in fata, pentru a exista mai multe dovezi ale discutiilor pe care le poarta, in special prin email. Huawei ar vrea ca angajatii sai sa nu mai tina pentru perioade lungi de timp comunicatiile pe care le fac intre ei, si atunci cand trebuie sa discute prin email, sau alte forme de comunicare, sa o faca intr-un mod cat mai simplu, fara prea multe adjective, si fara a dezvalui prea mult din ceea ce fac.

Huawei: Decizia Oficiala care a Luat prin Surprindere Lumea

Huawei vrea sa tina pentru perioade mai lungi de timp doar documentele care au o valoare legala, restul trebuind sa fie in mod automat sterse, fie ca e vorba despre cele in format fizic, sau cele in format electronic. Huawei a avut cel mai recent probleme din cauza faptului ca a facut tehnologii pentru a fi monitorizata comunitatea uigura din China, multe informatii despre ceea ce se intampla fiind dezvaluite din documentele interne pe care le are compania.

“Nu trebuie doar să reducem și să curățăm e-mailurile, ci și să îmbunătățim calitatea expresiei în e-mail. Documentele juridice trebuie să fie corecte, cu mai puține adjective. În afară de salvarea materialelor legale și a documentelor importante ale companiei cu o perioadă de valabilitate mai lungă, materialele istorice inutile trebuie să fie înlăturate automat. Nu vom interfera cu oamenii de știință care scriu lucrări, dar în caz contrar pentru memoriile interne, aproximativ 100 de cuvinte sunt în regulă pentru nivelul 17 și peste, 200 de cuvinte pentru nivelul 16 și 300 de cuvinte pentru nivelul 15 și mai jos. Dacă nu vă exprimați clar, atunci când vine timpul luptei, ordinele greșite ar putea fi date.”

Huawei nu mai vrea ca informatii de acest gen sa ajunga la public, iar ceea ce se intampla in interiorul sau sa ramana acolo, chiar daca vorbim despre probleme majore, precum cea privind comunitatea uigura. Pentru toata lumea decizia celor de la Huawei a fost surprinzatoare, insa pentru China e perfect normal sa existe o cultura de pastrare a secretelor, problema fiind totusi ca aceasta cerere a fondatorului companiei vizeaza subsidiarele sale din toata lumea.

Huawei face aceste schimbari pentru a se proteja, in principal, insa destul de multi oameni ar trebui sa respecte decizia, compania avand sute de mii de angajati in toata lumea.