ING Bank: Atentionare Oficiala, Obligatia Impusa Clientilor

ING Bank restrictionare

ING Bank ii atentioneaza pe clientii din toata Romania in legatura cu o noua obligatie care a fost impusa pentru toti dintre ei chiar de zilele trecute, si despre care toata lumea ar trebui sa stie chiar acum. Mai exact, cei de la ING Bank i-au anuntat pe clientii din toata Romania in legatura cu faptul ca incepand cu data de 8 mai sunt obligati sa confirme platile online doar prin serviciul de internet banking Home’Bank, daca sunt protejate cu 3D Secure.

ING Bank impune aceasta obligatie la destul de mult timp dupa ce a anuntat in mod oficial schimbarile pentru clientii din toata tara, astfel ca multa lume stia deja ca ea va veni. ING Bank a impus deja de ceva vreme folosirea Home’Bank pentru confirmarea platilor online facute folosind cardurile ING, insa doar daca este vorba despre cele care sunt protejate cu 3D Secure, celelalte fiind in continuare confirmate cu cod primit prin SMS, sau fiind autorizate automat.

ING Bank: Atentionare Oficiala, Obligatia Impusa Clientilor

ING Bank restrictionare plati online

ING Bank spune ca toti clientii care inca nu au activat Home’Bank, ar trebui sa o faca imediat, altfel nu vor mai putea confirma platile online pe care le fac prin intermediul cardurilor pe care le detin. Acest lucru ar putea da peste cap modul multora de a face cumparaturi online, insa e bine de stiut totusi ca ING Bank nu impune aceasta obligatie pentru chiar toate platile online care sunt facute de catre clienti, ci doar pentru unele dintre ele.

ING Bank nu impune confirmarea platilor la comercianti la care am mai platit in trecut in repetate randuri, sau la cei pe care ii considera de incredere, insa nici daca sumele nu depasesc o anumita valoare. In cazul website-urilor din afara Romaniei, unde sistemul 3D Secure nu e implementat chiar peste tot, cei de la ING Bank nu vor impune aceasta obligatie pentru ca nu au cum fara acel sistem de securitate, si e bine sa stiti asta.

ING Bank nu este singura banca din Romania care impune o obligatie de acest gen pentru clientii sai, asa ca e bine sa stiti ca inclusiv la alte institutii financiare se iau masuri similare.