Raed Arafat: Competitii Sportive de Test cu Spectatori in Tribune

Raed Arafat a anuntat ca Guvernul Romaniei va incepe sa permita efectuarea de competitii sportive de tip test, la care urmeaza sa fie permisa participarea a 50% dintre spectatori direct in tribune, ceva ce pana acum parea complet imposibil, dar iata ca va fi posibil.

Raed Arafat spune ca aceasta masura are menirea de a oferi un orizont de timp pentru o posibila reluare a competitiilor sportive in Romania, ceva ce pana acum parea a fi doar un vis, dar ceva ce s-ar putea transforma foarte rapid in realitate.

“Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății; participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Asta era propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgență. În timpul ședinței de guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătății, și testul antigen nu mai vechi de 24 de ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat, adică, test antigen efectuat de cineva autorizat, care să emită pentru el un certificat de rezultat negativ. Bineînțeles, aici condițiile se stabilesc prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.”