WhatsApp: Importanta Modificare Secreta in Toate Telefoanele

0

WhatsApp enclava

WhatsApp continua procesul de implementarea a unor schimbari importante in aplicatia pentru telefoanele iPhone si Android, in secret fiind facute modificari despre care ar trebui sa stim cu totii. Mai exact, cei de la WhatsApp au inceput de putina vreme sa implementeze in aplicatia pentru iPhone si Android o noua functionalitate care sa permita criptarea backup-urilor care sunt salvate pentru utilizatori in cadrul Google Drive, sau chiar a iCloud.

WhatsApp a modificat sectiunea in care sunt afisate informatii cu privire la backup-urile care sunt facute pentru telefoane, astfel ca acum utilizatorii pot vedea mai multe detalii despre ceea ce se intampla. Cei de la WhatsApp ofera prin aceasta sectiune posibilitatea de a alege ca backup-urile sa fie criptate inainte de incarcare in Google Drive, sau iCloud, iar asta implica si setarea unui cod de siguranta care sa fie folosit pentru accesarea acelui backup de catre noi.

WhatsApp: Importanta Modificare Secreta in Toate Telefoanele

WhatsApp enclava criptata

WhatsApp, dupa cum puteti vedea, afiseaza acum in sectiunea respectiva si informatii privind starea backup-ului, adica daca este criptat, sau nu, aceasta modificare fiind facuta in secret in cea mai recenta versiune beta a aplicatiei pentru Android. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum arata informatiile cu privire la backup-urile pe care aplicatia WhatsApp le salveaza pentru noi, iar in baza acestor detalii putem afla rapid daca trebuie sa refacem setarile de criptare, sau nu.

WhatsApp spune in sectiunea respectiva ca backup-urile incarcate in Google Drive nu sunt criptate in mod predefinit, la fel e si la iCloud, astfel ca dupa ce activam noua functie de criptare, ele vor fi protejate, acum nefiind protejate cu nimic. Aceasta noua functionalitate trebuie sa imbunatateasca radical siguranta datelor care sunt incarcate prin backup-uri de catre utilizatorii WhatsApp in iCloud, sau Google Drive, insa functia trebuie activata manual, si configurata.

WhatsApp ofera aceasta functionalitate dupa ani, si ani, de zile de cereri din partea oamenilor pentru a intari securitatea datelor pe care le avem in platforma, si iata ca intr-un final este oferit si asa ceva.