Vodafone: Avertizare Oficiala Importanta pentru Toti Romanii

Vodafone atacuri

Vodafone a lansat o avertizare oficiala pentru toti clientii sai din Romania, iar daca te numeri printre ei, atunci ar trebui sa fii extrem de atent la ceea ce ne spune operatorul de telecomunicatii. V-am vorbit dimineata despre o noua problema pentru telefoanele Android, una care are la baza un atac bazat pe o versiune malitioasa a Google Chrome, totul fiind facut prin folosirea identitatii unor firme de curierat, si cam tot despre asta vorbim aici.

Vodafone vine cu aceasta avertizare pentru ca problemele de acest gen se cam intetesc in ultima perioada, iar romanii trebuie sa stie la ce sa fie atenti pentru a nu cadea victime ale hackerilor. Dupa cum puteti vedea mai jos, Vodafone ne arata ca SMS-uri cu link-uri malitioase ne pot fi trimise pentru a ni se spune ca urmeaza sa primim un colet de la cineva, si ni se recomanda sa accesam un link care ne-ar permite sa urmarim livrarea respectiva.

Vodafone: Avertizare Oficiala Importanta pentru Toti Romanii

Vodafone foloseste un link care indica faptul ca victima ar urma sa acceseze un website din China, insa pot fi folosite orice fel de domenii, si in unele situatii e foarte greu de prevazut unde vei ajunge. Inclusiv denumiri de website-uri similare cu cele ale unor companii reale de curierat pot fi folosite, scopul principal fiind de a pacali utilizatorul sa instaleze o aplicatie malitioasa prin care sa ii fie furate datele, sau mai rau, fara ca el sa stie asta.

Vodafone vrea sa ii ajute pe clientii sai din Romania sa ramana in siguranta in fata atacurilor de acest tip, insa daca oamenii nu stiu cum sa isi dea seama cand sunt tinta unui atac, ele vor avea mereu succes. In general oamenii nu isi pot da seama foarte usor cand cineva le trimite un link malitios, de multe ori telefoanele fiind infectate fara ca oamenii sa stie ce s-a intamplat, astfel ca e mereu bine sa fiti atenti la sfaturile de acest gen pentru a sti cum sa va protejati.

Vodafone ofera mai multe detalii despre metodele de protectie impotriva atacurilor de acest gen direct pe website-ul sau, asa ca puteti intra acolo pentru a descoperi toate informatiile.