RCS & RDS: Anuntul Oficial, ce Nu Stiau Foarte Multi Romani

RCS & RDS iesire

RCS & RDS este are milioane de clienti in toata tara, si este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania, compania avand si una dintre cele mai agresive politici de concurenta de pe piata. RCS & RDS este atat de agresiva cu preturile pe care le practica pentru servicii, dar si cu strategia de atragere de clienti incat a reusit sa forteze iesirea partiala din tara noastra a subsidiarei unui gigant din domeniul de telecomunicatii din Europa.

RCS & RDS, conform unui membru nou al consiliului director al Deutsche Telekom Europa, a generat o concurenta atat de acerba in Romania incat operatorul a preferat sa-si vanda divizia de servicii fixe decat sa investeasca in ea. RCS & RDS, dupa cum v-am spus deja in repetate randuri, are o infrastructura fixa moderna si cu performante foarte bune, in special pe partea de internet, iar ea se dovedeste a fi atat de buna incat Telekom a preferat sa evite concurenta directa.

RCS & RDS: Anuntul Oficial, ce Nu Stiau Foarte Multi Romani

RCS & RDS a investit foarte multi bani in infrastructura sa de fibra optica din toata Romania, prin ea furnizand servicii de internet si televiziune pentru milioane de romani din toata tara. Telekom are deasemenea o infrastructura vasta, dar probabil mai veche, neactualizata in totalitate la fibra optica, iar preturile mici ale RCS & RDS au fortat grupul german sa aiba o politica de preturi similara, care probabil ca nu genera veniturile dorite de catre companie.

RCS & RDS prin strategia sa de dezvoltare a reusit sa se transforme intr-o forta uriasa in Romania, iar in afara de Telekom nu exista niciun alt grup de telecomunicatii care sa concureze serios cu compania romaneasca. Orange va prelua acum stafeta de la Telekom, iar Vodafone are investitii uriase de facut pentru a o ajunge din urma, achizitia UPC fiind doar un prim pas pentru a deveni un concurent serios pe piata de servicii fixe din Romania.

RCS & RDS compenseaza cu infrastructura de servicii fixe lipsurile din infrastructura de servicii mobile, si se vede ca strategiile sale aplicate de-a lungu anilor chiar dau roade.