Android: ATENTIE! Alerta Oficiala pentru Toate Telefoanele

0

Android necunoscut

Android are o alerta extrem de serioasa anuntata in mod oficial de catre cei de la Google pentru utilizatorii din intreaga lume, si asta pentru ca problema despre care se vorbeste afecteaza toate telefoanele. Mai exact, cei de la Google au lansat recent o serie de actualizari de securitate pentru sistemul de operare Android, iar abia la cateva zile dupa aceea au dezvaluit ca unele dintre vulnerabilitatile care au fost reparate sunt exploatate in mod public.

Android are 4 vulnerabilitati de tip 0-day, adica necunoscute de Google inainte de a ii fi raportate/fi descoperite, ele fiind exploatate in mod public de catre hackeri impotriva utilizatorilor. Asta inseamna ca oricine nu are cea mai recenta actualizare de securitate pentru Android poate avea telefonul exploatat de catre hackeri, si se pare ca unele vulnerabilitati permit chiar preluarea controlului total asupra dispozitivelor oamenilor fara ca ei sa stie.

Android: ATENTIE! Alerta Oficiala pentru Toate Telefoanele

Android are destul de rapid rezolvate orice fel de probleme apar in cazul sistemului de operare, si e normal sa fie asa pentru ca Google incearca sa le ofere utilizatorilor de telefoane cel mai ridicat nivel de securitate. Android, ca orice alt software, mai are si vulnerabilitati, iar Google le rezolva rapid dupa ce apar, insa problema este ca producatorii de telefoane nu lanseaza actualizari cu ele suficient de rapid pentru ca toti clientii lor sa fie protejati.

Android are disponibila aceasta actualizare de securitate pentru instalare chiar acum pe oricare dintre telefoanele Pixel ale celor de la Google pentru ca doar acolo se distribuie rapid patch-urile de securitate. Restul telefoanelor Android trebuie sa astepte ca patch-urile de securitate de acest gen sa fie lansate de catre producatorii care le-au dezvoltat, si de obicei asta se intampla foarte greu, din pacate pentru toata lumea, deci dispozitivele raman vulnerabile pentru perioade lungi de timp.

Android are lansate lunar actualizari de securitate de catre compania Google, insa producatorii de telefoane nu le lanseaza la fel de des pentru utilizatorii care le folosesc dispozitivele.